Ingredience:

  • 1 plechovka cizrny (propláchnout v sítku pod tekoucí vodou)
  • 2 střední banány (hodně zralé)
  • 1 hrnek polotučného mléka
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 4-5 lžic javorového/agávového sirupu či medu
  • 100g ovesných vloček (používám jemné ovesné vločky od EMCO)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • Volitelně můžeme přidat a doporučujeme: hořká čokoláda, nasekané ořechy, sušené brusinky

Vynikající lehký a chutný koláč bez mouky a vajec po kterém není těžko a dodá spoustu energie.

CizrnovyKolac1

Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Všechno (krom čokolády, ořechů, brusinek) dáme do mixéru a umixujeme. Pokud jej nemáte, stačí cizrnu rozmačkat mačkátkem na brambory a postupně přilévat mléko.

CizrnovyKolac2

K tomu pak přidat banány (hodně zralé) rozmačkané vidličkou, javorový sirup (med, agávový sirup, třtinový cukr…) a arašídové máslo, nakonec vločky. Pak už jen prášek do pečiva a nasekanou hořkou čokoládu, ořechy, brusinky – dle libosti a promíchat25. Já dávám cca 35g hořké čokolády.

CizrnovyKolac3

Péct na cca 190stupňů asi 20 minut.

CizrnovyKolac5

Po vytažení je koláč opravdu hodně vláčný a může působit nedopečeně.

CizrnovyKolac6

Po vychladnutí více ztuhne, ale příjemná vláčnost zůstane, většinou je druhý den ještě lepší.