Ingredience:
- 1 plechovka cizrny (propláchnout v sítku pod tekoucí vodou)
- 2 střední banány (hodně zralé)
- 1 hrnek polotučného mléka
- 2 lžíce arašídového másla
- 4-5 lžic javorového/agávového sirupu či medu
- 100g ovesných vloček (používám jemné ovesné vločky od EMCO)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Volitelně můžeme přidat a doporučujeme: hořká čokoláda, nasekané ořechy, sušené brusinky
Vynikající lehký a chutný koláč bez mouky a vajec po kterém není těžko a dodá spoustu energie.
Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Všechno (krom čokolády, ořechů, brusinek) dáme do mixéru a umixujeme. Pokud jej nemáte, stačí cizrnu rozmačkat mačkátkem na brambory a postupně přilévat mléko.
K tomu pak přidat banány (hodně zralé) rozmačkané vidličkou, javorový sirup (med, agávový sirup, třtinový cukr…) a arašídové máslo, nakonec vločky. Pak už jen prášek do pečiva a nasekanou hořkou čokoládu, ořechy, brusinky – dle libosti a promíchat25. Já dávám cca 35g hořké čokolády.
Péct na cca 190stupňů asi 20 minut.
Po vytažení je koláč opravdu hodně vláčný a může působit nedopečeně.
Po vychladnutí více ztuhne, ale příjemná vláčnost zůstane, většinou je druhý den ještě lepší.
Napsat komentář