Ingredience:
- 0,5 kg mletého hovězího masa (možné nahradit kuřecím či lososem)
- Ledový salát (možno nahradit zelím)
- Paprika
- Rajče (2 ks)
- Tortilly (4 ks, Lídl i Tesco mají skvělé)
- Bílý jogurt
- Sůl, pepř, česnek
Zdravý (jak jinak!) oběd za 20 minut.
Zatímco se nám na pánvičce dělá mleté hovězí maso, nakrájíme si vedle zeleninu a připravíme dresing. Hovězí maso se dělá cca 10 minut, okořeníme ho dle vlastních preferencí. Sůl a pepř je základ, rádi přidáváme ještě drcené chilli. Není potřeba používat olej, bez problému se udělá ve „šťávě“, kterou na pánvičce pustí. Nejlepší mleté hovězí mají v Lídlu. Oproti jiným, např. z Tesca, je v něm mnohem méně mastnoty.
Nakrájíme si papriku, zelený salát a rajčata jako na salát. Ledového salátu stačí cca. třetina hlávky.
Dresing připravíme tak, že do jogurtu přidáme 1-2 nastrouhané stroužky česneku, sůl a pepř (obojího tři špetky na dva prsty) a zamícháme.
Udělané maso nasypeme do misky, pánvičku otřeme od zbylé mastnoty a dáme dělat tortillu. Stačí ji nahřát za obou stran cca minutu.
Tortillu pomažeme dresingem, přidáme hovězí maso a zeleninu.
Potom jen zabalíme a můžeme si pochutnat.
Napsat komentář