Ingredience:

  • 0,5 kg mletého hovězího masa (možné nahradit kuřecím či lososem)
  • Ledový salát (možno nahradit zelím)
  • Paprika
  • Rajče (2 ks)
  • Tortilly (4 ks, Lídl i Tesco mají skvělé)
  • Bílý jogurt
  • Sůl, pepř, česnek

Zdravý (jak jinak!) oběd za 20 minut.

Zatímco se nám na pánvičce dělá mleté hovězí maso, nakrájíme si vedle zeleninu a připravíme dresing. Hovězí maso se dělá cca 10 minut, okořeníme ho dle vlastních preferencí. Sůl a pepř je základ, rádi přidáváme ještě drcené chilli. Není potřeba používat olej, bez problému se udělá ve „šťávě“, kterou na pánvičce pustí. Nejlepší mleté hovězí mají v Lídlu. Oproti jiným, např. z Tesca, je v něm mnohem méně mastnoty.

Tortilly_1

Nakrájíme si papriku, zelený salát a rajčata jako na salát. Ledového salátu stačí cca. třetina hlávky.

Tortilly_2

Dresing připravíme tak, že do jogurtu přidáme 1-2 nastrouhané stroužky česneku, sůl a pepř (obojího tři špetky na dva prsty) a zamícháme.

Tortilly_3

Udělané maso nasypeme do misky, pánvičku otřeme od zbylé mastnoty a dáme dělat tortillu. Stačí ji nahřát za obou stran cca minutu.

Tortilly_4

Tortillu pomažeme dresingem, přidáme hovězí maso a zeleninu.

Tortilly_5

Potom jen zabalíme a můžeme si pochutnat.

Tortilly_6