Ingredience:
- 1 banán nakrájený na plátky
- Arašídové máslo
- Čokoláda – alespoň 70% kakaa (nejlépe v raw kvalitě)
- Mandle (na plátky nebo hranolky)
Postup:
Na polovinu nakrájených banánových plátků namažeme arašídové máslo, přikryjeme zbylými plátky a dáme na hodinu do lednice. Poté rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, ve které namočíme „banánové sendviče“ , posypeme plátky (hranolky) mandlí a dáme opět vychladit. Skvělá předtréninková svačinka.
Arašídové máslo je přírodní zdroj bílkovin, obsahuje až 30 g bílkovin ve 100 g, dále obsahuje vitamín E, vitamín B3, hořčík, kyselinu listovou a vlákninu.
Odpovídající příjem hořčíku ze stravy zajišťuje snížení únavy a vyčerpání, udržuje normální funkci bílkovin a svalové syntézy.
Upřednostňujeme arašídové máslo bez přidané soli, cukru a oleje a konzumujeme v uměřeném množství 🙂
Napsat komentář